Μυτιλήνη 3.4.2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

 

Θεμελίωση Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

στην περιοχή της Καλλιθέας

συνολικού προϋπολογισμού 8.597,000,00 ευρώ

 

 

 

 

 

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος,

 

 

 

 

πραγματοποίησε χθες την τελετή θεμελίωσης των Φοιτητικών Κατοικιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

 

 

 

 

 

στην περιοχή της Καλλιθέας συνολικού προϋπολογισμού 8.597,000,00 ευρώ, ένα έργο το οποίο ήταν όνειρο πολλών ετών αφού πριν πολλά χρόνια ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ως πρόεδρος του κληροδοτήματος Ραπτέλλη μαζί με την επιτροπή, προέβησαν στην αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου το οποίο στη συνέχεια παραχώρησε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκειμένου να χτιστούν οι Φοιτητικές Κατοικίες.

Το συγκρότημα των Φοιτητικών κατοικιών θα είναι δυνατότητας 130 κλινών, θα αποτελείται από τέσσερα κτίρια με υπόγειο, ισόγειο και δυο ορόφους, συνολικής επιφάνειας ωφέλιμων χώρων 3,800 τ.μ.

 

  Ο περιβάλλων χώρος θα περιλαμβάνει εσωτερικό δρόμο κυκλοφορίας, 10 θέσεις πάρκινγκ, φυτεύσεις, παγκάκια κ.α.
Όλα τα κτίρια θα είναι ενεργειακά αυτόνομα και απολύτως εξοπλισμένα, ενώ θα διαθέτουν όλες τις απαραίτητες μονώσεις σε δάπεδα και τοίχους, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

 

 

 

 

Επιστροφή

 

Την επιμέλεια από 2 Ιουνίου 2007, με ευλογία του Επισκόπου Μυτιλήνης - Ερεσσού και Πλωμαρίου Ιακώβου Β',  έχουν οι συντελεστές του www.pigizois.gr

 

 

 

 

 

Επικοινωνία Νέα Σύνδεσμοι Ιερά Μητρόπολη Μυτιλήνης